yin en mindfulness intensive

pauzeren, ontmoeten, verzachten, verbinden


wanneer

9 maart 2018

tijd

vrijdagavond 19.30 - 22.00 

kosten 30 euro, cursisten van AnahataYoga krijgen 5 euro korting en betalen 25 euro 
docent Marion Meuffels
inschrijven via de inschrijfpagina

In deze twee en een half uur durende intensive word yin yoga en mindfulness gecombineerd. Je word uitgenodigd om gedachtes, gevoelens en lichamelijke sensaties op te merken en te laten zijn, ongeacht of deze positief of negatief of neutraal zijn. Deze ontmoeting met jezelf en de ervaringen brengt je steeds meer in contact met het vermogen om direct waar te nemen, waardoor je uit je hoofd, in je lijf land en je ervaringen beleefd op een nieuwe, direkte manier.

Meestal laten we ons in het dagelijks leven door de "doe-stand" leiden. De ambitie om doelen te behalen zit diep in ons systeem ingebed. We gunnen onszelf amper een pauze en rennen maar door, Zelf als het lichaam in rust is, gaat het hoofd nog door. Stress, alsmaar terugkerende gedachtes, slapeloosheid kan het gevolg zijn. In deze intensive wordt je uitgenodigd om te pauzeren, te ontmoeten wat er is, te verzachten en van daar uit te verbinden met wat er is. Het is een uitnodiging het zo zijn van dit moment te omarmen. 

Duik diep in het huidige moment!  

opbouw intensive

We beginnen met het tot rust brengen van de adem liggen op een CAY stripje en rolletje, waardoor de borst en het buik/bekkengebied zich kunnen openen, terwijl de gespannen gebieden in het lichaam verzachten. Daarna volgen diverse houdingen vanuit de yin yoga. Deze houdingen werken diep door in de bindweefsels en hebben een herstellend effect op het energiesysteem. In elke houding verblijf je telkens 5 minuten of langer. Yin houdingen werken kalmerend op de mentale energie. Op energetisch en fysiek niveau werken deze houdingen op de diepere energetische lagen, de bindweefsels en op de energiekanalen en het zenuwstelsel en dit heeft een herstellend en revitaliserend effect. Elke deelnemer heeft zijn of haar eigen mogelijkheden in het lichaam, met behulp van de juiste aanpassingen die door de docent worden aangereikt kan elke houding veilig worden uitgevoerd. Je wordt uitgenodigd om te ontspannen in elk moment, waardoor je als vanzelf geconfronteerd wordt met je gewoontepatronen, grenzen, ongemakken en blokkades op emotioneel, fysiek en mentaal niveau. Een houding kan soms intense effecten oproepen, en op die momenten kun je verzachten in de niet oordelende liefdevolle vriendelijkheid en compassie voor jezelf. De adem ondersteunt hierin, met name het toelaten van de uitademingen in de gespannen gebieden draagt het vermogen in zich om los te laten. Na de houdingen volgt de ontspanning en we eindigen  meditatie waarin je wordt uitgenodigd je te verbinden naar jezelf en naar anderen.

niveau

Deze intensive is toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar verdieping, ontspanning en verzachting. Ongeacht je leeftijd, lichaamstype of niveau van fitheid. Van totale beginners tot mensen die al jaren Yoga en/of meditatie beoefenen.