yin en adem intensive

ontmoeten, verzachten, verbinden


wanneer

7 februari 2021

tijd

zondagmiddag 14.00 - 16.30 

kosten € 29,50 
docent Wendy van de Kuit  mail haar als je meer wilt weten
inschrijven

via ons boekings en reserveringssysteem Momoyoga:

 

reserveer voor 7 februari


In deze twee en een half uur durende intensive wordt yin yoga en adem gecombineerd. Wendy nodigt je uit om heel dicht bij jezelf te komen en contact te maken met de bron van je bestaan: het bekkengebied. Vanuit haar opleiding als rebirther en ademcoach weet ze hoe de verbonden adem een diepgaande verbinding teweeg kan brengen in buik en bekken.

De yin houdingen in deze workshop ondersteunen de ervaring van de ademruimte in dit gebied, de bindweefsels worden op een zachte manier gerekt, waardoor de energie vrijer kan stromen. In haar rustige en liefdevolle begeleiding wordt je uitnodigt om vanuit ontspanning en verzachting te verbinden met je levensbron. De yin yoga houdingen worden met vloeiende bewegingen aan elkaar verbonden, de adem is hierin dragend, en er wordt op meerdere momenten tijdens deze intensive gewerkt met ademoefeningen en de verbonden adem. De intensive wordt afgerond met een lange liggende eindontspanning.

 

De yin yoga houdingen worden 5 minuten of langer aangehouden, waardoor er op een diepere laag wordt gewerkt in bindweefsels, zenuwstelsel en energielichaam. Dit heeft een helend, revitaliserend, en kalmerend effect, met name op het denken. Je wordt steeds weer uitgenodigd om in elk moment te ontspannen, om vanuit liefdevolle vriendelijkheid naar jezelf waar te nemen. Je gewoontepatronen, je grenzen en je blokkades op fysiek, emotioneel en mentaal gebied worden zichtbaar. En de uitnodiging is steeds weer om te verzachten, zonder oordeel met compassie naar jezelf waar te nemen.

Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen mogelijkheden in het lichaam, en met behulp van de juiste aanpassingen die door de docent worden aangereikt kan iedere houding veilig en ontspannen worden uitgevoerd. 

niveau

Deze intensive is toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar verdieping, ontspanning en verzachting. Ongeacht je leeftijd, lichaamstype of niveau van fitheid. Van totale beginners tot mensen die al jaren Yoga en/of meditatie beoefenen.