CAY intensives op zondagochtend

uit je hoofd, in je lijf


wanneer

8 oktober, 19 november en 3 december

tijd

zondagochtend 10.00 - 12.30 

kosten 30 euro per workshop, bij inschrijving van alle drie workshops in een keer betaal je 80 euro 
docent Marion Meuffels
inschrijven via de inschrijfpagina

Tijdens deze intensive wordt je vanuit de techniek en structuur van CAY uitgenodigd om jezelf en dat wat je ervaart te ontmoeten en onderzoeken. Zo kom je steeds meer in contact met het directe waarnemen, ongekleurd en ongefilterd. Uit je hoofd, in je lijf. Daardoor ervaar je een intiemere verbinding met lichaam, gevoel, emotie en realiteit. Dit brengt tevens inzicht in en verdieping van de manier waarop jij yoga beoefend. Je voelt dat je leeft!

 

In de fysieke component tijdens deze intensive komt aan bod door via de verschillende lichamelijke verbindingen. In de directe ervaring in het moment kan de spanning vanuit de ondersteuning van de adem worden losgeweekt. De gebieden raken beter doorbloed en meer ontspannen. Als de verharde en verzuurde spieren en weefsels weer in beweging komen, wordt het skelet steeds minder in een vorm ‘gedwongen’. Hierdoor neemt de mobiliteit van de gewrichten en de wervelkolom toe. Door te ontspannen binnen de dynamische houdingen krijgen de onderliggende, diepere spier- en botstructuren ook de mogelijkheid deze ontspanning actief te ondersteunen. Door vanuit deze ontspanning te bewegen is wordt er weer kracht opgebouwd in de houdingsspieren van het lichaam. Dit zorgt ervoor dat het lichaam een nieuwe en open houding aanneemt. Het lichaam komt meer in balans, de adem wordt vrijer en ruimer en kan makkelijker circuleren.  De beweging wordt vrij doorgegeven door het lichaam

 

Zelfonderzoek neemt een belangrijke plaats in tijdens deze intensive en vind plaats door de directe ervaring in het moment toe te laten en te onderzoeken, de adem vormt daarbij de brug en het anker van waaruit je de waarneming plaatst. Je gebruikelijk reacties (verharden, vluchten, compenseren) kun je zo herkennen en laten zijn, waardoor er meer ruimte voor jezelf ontstaat. Er ontstaat er een intiemere verbinding met lichaam, gevoel, emotie en realiteit. Zo wordt er contact gemaakt met het meditatieve gewaar zijn, waarin verzet, oordeel en weerstand kan oplossen en je simpelweg kun zijn met wat er is.  

 

  

Deze intensives zijn geschikt als je bekend bent met Critical Alignment Yoga.

Critical Algnement Core workshop