"hoe als je je met zorgeloosheid kon omringen en dat dat je ruimte was"    - Bert Schierbeek


natural flow yoga

In natural flow yoga worden de bewegingen gesynchroniseerd met de adem. In het middengedeelte van een flowles gaat de ene houding (=asana) vloeiend en naadloos over in de andere houding op het ritme van de adem. Hierdoor ontstaat ontstaan natural flow, moeiteloze lichte beweging en doorstroming van energie. Zoals water stroomt.  Je flexibiliteit en en vitaliteit nemen toe. Elke les is anders, en bestaat uit een unieke flow, afgestemd op de groep, het tijdstip van de dag en het seizoen.  

inhoud van een natural flow les

De les start met een critical alignment yoga oefening(en) met behulp van een rolletje, stripje of boogje. Deze oefeningen bereiden je lichaam voor op de natural flow, brengen spanningspatronen aan het licht, waardoor deze het lichaam kunnen verlaten, en brengen mentale rust. Bewegen kan zo meer vanuit moeiteloosheid plaats vinden

Deze voorbereiding maakt de bewegingsserie die daarna volgt tot aan moeiteloze flow. De bewegingsserie is meestal gebaseerd op de zonnegroet en bevat elke les opnieuw andere elementen. De lessen eindigen met kalmerende (adem) oefeningen en Shavasana.

flow yoga, vinyasa yoga

voor wie geschikt?

De flow lessen zijn geschikt voor mensen die het fijn vinden om te bewegen vanuit ontspanning, lichtheid en moeiteloosheid. 

De nadruk ligt niet op de prestatie maar juist op het bewegen op een natuurlijke en ontspannen manier, waardoor er kracht en souplesse worden opgebouwd bij wekelijkse deelname. De les is geschikt voor beginners met redelijke mobiliteit en zeker ook interessant voor mensen met enige (dynamische) yoga ervaring. De vergelijking met power yoga of easy flow yoga wordt wel eens gemaakt, maar door de unieke ontspanning van de bewegingsspieren met behulp  van CAY tools in het begin van de les is de uitwerking en het effect van de flow toch heel anders. De naar beneden-kijkende-hond houding komt meerdere malen in de les voor, waardoor deze les ongeschikt is als je moeilijk op je handen kunt steunen.  

Kijk op het lesrooster wanneer deze les gegeven wordt.