docenten


marion meuffels

MARION MEUFFELS

is de oprichtster van Anahata Yoga, en geeft nu bijna 25 jaar yogales.

Yoga leerde ze uit een boekje als 15 jarige.  In de eerste jaren van haar werkcarrière  als bouwkundig ingenieur volgde ze yogalessen om de spanning die ze ervoer in het "moeten" functioneren in een structuur die haar niet zo leek te passen te reguleren. Haar verlangen naar avontuur en vrijheid kreeg gestalte toen ze begon te reizen vanaf 1990. Ze verbleef twee jaar in Azië, waar haar kennismaking met yoga werd hernieuwd en ze de Vipassana meditatie ontdekte in Thailand. Iets onuitsprekelijks vond ze hier terug: de essentie van zijn voorbij het doen. In 1993 begon ze met haar eerste yogadocentenopleiding van Saswitha. In 1995 begon ze met lesgeven. Vanaf 2012 werkt ze vanuit haar eigen yogastudio. Veel van haar leerlingen in de afgelopen 20 jaar zijn aangestoken door het "yoga-virus" en geven inmiddels zelf les. Vanaf 2011 is Marion geleidelijk de Critical Alignment Yoga methode gaan integreren in haar lessen en workshops. De uitgangspunten dat beweging wordt opgebouwd vanuit het bewustzijn van de skeletstructuur brengt alignment van mind en body.  Bewuste alignment brengt ruimte, ontspanning, moeiteloze kracht en rust en vrijheid. Alignment van het lichaam brengt alignment met het leven zelf. Natuurlijke structuur leidt naar vrijheid. Deze belichaamde ervaring deelt Marion graag. In 2018 liep Marion van Eindhoven naar Santiago in 108 dagen. haar pelgrimsblog vind je hierWENDY VAN DE KUIT

heeft de docentenopleiding van Saswitha gevolgd en is zes jaar geleden begonnen met lesgeven.

"Yoga is voor mij de weg terug naar heelwording , het maakt me blij van binnen, het tilt me op, laat me genieten van mezelf, zet me in mijn eigen ruimte neer, en brengt balans in mijn dagelijks leven.

 Ik weet nog de eerste keer dat ik yoga beoefende: ik kon niet eens zitten, het deed zo'n pijn. Tegelijkertijd wist ik dat dit goed was voor mij. Om de docentenopleiding te mogen volgen had ik 2 jaar leservaring nodig en zo kwam ik bij Anahata Yoga terecht. Toen ik aan de docentenopleiding bij Saswitha begon ontstond ook mijn wens om hier bij Anahata ooit les te mogen geven. En dat dat nu gestalte heeft gekregen, daar wordt ik heel blij van van! 

In het dagelijks leven ben ik moeder van vier kinderen, maak ik graag mooie dingen op de naaimachine, ben ik graag in de natuur en hou ik van lekker ‘echt’ eten maken.

 Het mooiste aan lesgeven vind ik het moment waarop de groep met elkaar verstild, als de verbinding met de adem er is, dat is zo echt bijzonder "

Marion over Wendy: "Ik ken Wendy als enthousiast en invoelend en weet dat ze de yoga

leeft, niet alleen op de mat, maar ook in haar dagelijks leven. Wat ik zo mooi vind aan haar lessen is dat vanuit een oprechte verwondering voor het huidige moment in staat is de groep mee te nemen naar de stilte."SANDRA VOGELZANGS

Nadat ik in 2010 mijn eerste yogales bij Marion volgde heeft yoga me geroepen. In het begin als ‘heerlijk doordeweeks vakantiemoment’, daarna als zelfhelend medicijn. En inmiddels een ‘way of life’. Ik ervaar dat je door middel van yoga fijn en tevreden kunt leven doordat je ruimte en verbinding ervaart. Dat het een manier is om jezelf (beter) te voelen, inzicht te krijgen, met meer rust en balans liefdevoller met jezelf en in contact met anderen kunt zijn.

Sandra heeft haar yogadocentenopleiding gevolgd in India. De Certificate Course aan S-VYASA yoga universiteit in Bangalore in begin 2017 en geeft sindsdien met heel veel liefde en enthousiasme les.

"Mijn stijl van lesgeven kan het best omschreven worden als een redelijk zachte manier van Hatha Yoga met Indiase invloeden. Dit combineer ik met elementen uit de critical alignment yoga. Ik vind het heel belangrijk dat je gedurende de diverse houdingen ontspanning en flexibiliteit ervaart in een goede alignment. Een goede natuurlijke (diepe) ademhaling valt hiermee samen. Zo kan je energie weer volop gaan stromen en ervaar je een lekker rustig en tevreden gevoel. Mijn lessen worden door de mensen die ik lesgeef omschreven als: liefdevol, rustgevend, enthousiast, persoonlijk en professioneel" ESTHER OUD

Yoga brengt mij rust, ruimte en energie.

24 jaar geleden volgde ik mijn eerste yogales en yoga is sindsdien altijd in mijn leven gebleven. Het is voor mij een manier om stress te verwerken en de batterij op te laden.

Op jonge leeftijd ben ik al uit huis gegaan. Op mijn 19e ben ik begonnen met werken in de reiswereld in Amsterdam. Het was een heel afwisselende baan met veel uitdagingen om rond- de-wereld tickets voor mensen te bedenken. Ik heb daar ook mijn huidige vriend ontmoet en samen een wereldreis gemaakt in 1998 naar Azië en Australië.

Daarna zijn we verhuisd naar het zuiden van Nederland en hebben we samen een praktijk opgebouwd, waar ik tot nu toe nog steeds met heel veel plezier werk. Ondertussen heb ik 3 kinderen gekregen en een communicatie opleiding gevolgd. Oftewel, altijd alle ballen

proberen hoog te houden. En toen kwam 4 jaar geleden de burn-out.

In die tijd ben ik CAY lessen gaan volgen. Ik hou van beweging en deze actieve vorm van yoga sprak mij direct enorm aan. Echt een thuiskomen. Ik werd er heel blij van, zo blij dat ik 3 jaar geleden gestart ben met de CAY docentenopleiding bij Gert van Leeuwen in Amsterdam.

Een jaar geleden gaf ik zelf de eerste CAY les en vind het zo leuk om te doen! Ik

gun ik die rust, ruimte, kracht en energie ook aan anderen en ben erg dankbaar dat ik deze lessen bij Marion mag geven.