docenten


marion meuffels

MARION MEUFFELS

is de oprichtster van Anahata Yoga, en geeft nu meer dan 25 jaar yogales. 

Yoga leerde ze uit een boekje als 15 jarige.  In de eerste jaren van haar werkcarrière  als bouwkundig ingenieur volgde ze yogalessen om de spanning die ze ervoer in het "moeten" functioneren in een structuur die haar niet zo leek te passen te reguleren. Haar verlangen naar avontuur en vrijheid kreeg gestalte toen ze begon te reizen vanaf 1990. Ze verbleef twee jaar in Azië, waar haar kennismaking met yoga werd hernieuwd en ze de Vipassana meditatie ontdekte in Thailand. Iets onuitsprekelijks vond ze hier terug: de essentie van zijn voorbij het doen. In 1993 begon ze met haar eerste yogadocentenopleiding van Saswitha. In 1995 begon ze met lesgeven. Vanaf 2012 werkt ze vanuit haar eigen yogastudio. Veel van haar leerlingen in de afgelopen 25 jaar zijn aangestoken door het "yoga-virus" en geven inmiddels zelf les. Vanaf 2011 is Marion geleidelijk de Critical Alignment Yoga methode gaan integreren in haar lessen en workshops.  Alignment van het lichaam brengt alignment met het leven zelf. Natuurlijke structuur leidt naar vrijheid. Deze belichaamde ervaring deelt Marion graag. Inspiratiebronnen zijn de natuur en de non-duale visie. In 2018 liep Marion van Eindhoven naar Santiago in 108 dagen. Lees haar blog pelgrimshartWENDY VAN DE KUIT

heeft de docentenopleiding van Saswitha gevolgd en is in 2014 jaar begonnen met lesgeven.

"Yoga is voor mij de weg terug naar heelwording , het maakt me blij van binnen, het tilt me op, laat me genieten van mezelf, zet me in mijn eigen ruimte neer, en brengt balans in mijn dagelijks leven.

 Ik weet nog de eerste keer dat ik yoga beoefende: ik kon niet eens zitten, het deed zo'n pijn. Tegelijkertijd wist ik dat dit goed was voor mij. Om de docentenopleiding te mogen volgen had ik 2 jaar leservaring nodig en zo kwam ik bij Anahata Yoga terecht. Toen ik aan de docentenopleiding bij Saswitha begon ontstond ook mijn wens om hier bij Anahata ooit les te mogen geven. En dat dat nu gestalte heeft gekregen, daar wordt ik heel blij van van! 

In het dagelijks leven ben ik moeder van vier kinderen, maak ik graag mooie dingen op de naaimachine, ben ik graag in de natuur en hou ik van lekker ‘echt’ eten maken.

 Het mooiste aan lesgeven vind ik het moment waarop de groep met elkaar verstild, als de verbinding met de adem er is, dat is zo echt bijzonder "

Marion over Wendy: "Wendy is fijngevoelig, enthousiast en heel erg vriendelijk. Wat ik zo mooi vind aan haar lessen is dat zij vanuit een oprechte verwondering voor het huidige moment in staat is de groep mee te nemen naar de stilte."
INGE STALS-STROUCKEN

In 2006 ben ik begonnen met yoga. Ik kampte met serieuze reuma gerelateerde klachten. Mijn eerste yogales was fysiek een behoorlijke uitdaging maar het raakte me meteen. Ondanks de pijnklachten ben ik doorgegaan.  Door de yoga leerde mijn spieren te ontspannen, ging de energie weer stromen in mijn lijf, werd ik fysiek sterker en leniger én mijn geest volgde deze ervaring. De pijn verdween. Yoga was het medicijn voor mijn herstel en uiteindelijk de motivatie voor mijn carrière switch. 

Inmiddels ben ik ben erkend en gediplomeerd yogadocent en blijf mij verdiepen in de anatomie en psyche van de yoga. In 2013 begon ik met de 4 jarige hatha yoga docenten opleiding, deze heb ik afgerond in 2017. Daarna heb ik de Critical Alignment Yoga bijscholing afgerond in 2018 en de Critical Alignment Therapie in 2020. Ondertussen en tot op heden heb ik vele andere bijscholingen gedaan zoals meditatie, yoga nidra, pranayama en ben bezig met de teacher training Pralaya yoga.

Vanaf 2013 geef ik als zelfstandig docent yogales in Valkenswaard op diverse locaties. Ik ben heel blij om bij Marion CAY lessen  te geven.

Naast mijn passie voor yoga geniet ik enorm van muziek, ben ik graag onderweg en op reis, geniet ik van de natuur, wandel veel en hou van ronddwalen in bruisende steden.  ESTHER OUD

Yoga brengt mij rust, ruimte en energie.

24 jaar geleden volgde ik mijn eerste yogales en yoga is sindsdien altijd in mijn leven gebleven. Het is voor mij een manier om stress te verwerken en de batterij op te laden.

Op jonge leeftijd ben ik al uit huis gegaan. Op mijn 19e ben ik begonnen met werken in de reiswereld in Amsterdam. Het was een heel afwisselende baan met veel uitdagingen om rond- de-wereld tickets voor mensen te bedenken. Ik heb daar ook mijn huidige vriend ontmoet en samen een wereldreis gemaakt in 1998 naar Azië en Australië.

Daarna zijn we verhuisd naar het zuiden van Nederland en hebben we samen een praktijk opgebouwd, waar ik tot nu toe nog steeds met heel veel plezier werk. Ondertussen heb ik 3 kinderen gekregen en een communicatie opleiding gevolgd. Oftewel, altijd alle ballen proberen hoog te houden. En toen kwam in 2013 de burn-out. In die tijd ben ik CAY lessen gaan volgen. Ik hou van beweging en deze vorm van yoga sprak mij direct enorm aan. Echt een thuiskomen. Ik werd er zo blij van dat ik in 2015 ben  gestart met de CAY docentenopleiding bij Gert van Leeuwen in Amsterdam. In 2018 gaf ik zelf de eerste CAY les en ïk vind het zo leuk om te doen! Ik gun die rust, ruimte, kracht en energie ook aan anderen en vind het heel fijn om de lessen bij Marion te mogen geven.

Marion over Esther: "Esther heeft de CAY in haar hart gesloten en draagt dit op een gepassioneerde, enthousiaste en persoonlijke manier uit in haar lessen. Ze heeft echt oog voor ieders individuele mogelijkheden in de les. Iedereen voelt zich door haar gezien".