docenten


marion meuffels

MARION MEUFFELS

is de oprichtster van Anahata Yoga, en geeft nu meer dan 2 decennia yogales.

Yoga begon ze te leren uit een boekje als 15 jarige.  In de eerste jaren van haar werkcarrière  als bouwkundig ingenieur volgde ze yogalessen om de spanning die ze ervoer in het "moeten" functioneren in een structuur die haar niet zo leek te passen te reguleren. Haar verlangen naar avontuur en vrijheid kreeg gestalte toen ze begon te reizen vanaf 1990. Ze verbleef twee jaar in Azië, waar haar kennismaking met yoga werd hernieuwd en ze de Vipassana meditatie ontdekte in Thailand. Iets onuitsprekelijks vond ze hier terug: de essentie van zijn voorbij het doen. Nog steeds neemt het reizen een belangrijke plaats in in haar leven: haar liefde voor vrijheid, moeiteloosheid, ongedwongenheid en verbinding met de natuur wordt daarin bekrachtigd. In 1993 begon ze met haar eerste yogadocentenopleiding van Saswitha. In 1995 begon ze met lesgeven, in 1998 heeft ze haar baan opnieuw opgezegd om zich volledig met yoga en meditatie te kunnen bezighouden naast het moederschap van twee prachtige dochters. Vanaf 2012 werkt ze vanuit haar eigen yogastudio. Veel van haar leerlingen in de afgelopen 20 jaar zijn aangestoken door het "yoga-virus" en geven inmiddels zelf les.

Vanaf 2011 is Marion geleidelijk de Critical Alignment Yoga  gaan integreren in haar lessen en workshops. Ze volgde bij Gert van Leeuwen de Critical Alignment level trainingen en therapieopleiding. Het uitgangspunt is dat de beweging wordt opgebouwd vanuit het bewustzijn van de skeletstructuur, die ervoor bedoeld is om het lichaam te dragen.  Deze bio-mechanische principes,(al bekend vanuit haar oude studie en werk als bouwkundige) past Marion toe in haar leven en in haar lesgeven. Mindful alignment brengt geeft ruimte, ontspanning, moeiteloze kracht en rust en vrijheid. Alignment van het lichaam brengt alignment met het leven zelf! Natuurlijke structuur leidt naar vrijheid. Deze belichaamde ervaring deelt Marion graag. Wendy van de kuit

heeft de docentenopleiding van Saswitha gevolgd en geeft sinds twee jaar les.

"Yoga is voor mij de weg terug naar heelwording , het maakt me blij van binnen, het tilt me op, laat me genieten van mezelf, zet me in mijn eigen ruimte neer, en brengt balans in mijn dagelijks leven.

 Ik weet nog de eerste keer dat ik yoga beoefende: ik kon niet een zitten, het deed zo'n pijn. Tegelijkertijd wist ik dat dit goed was voor mij. Om de docentenopleiding te mogen volgen had ik 2 jaar leservaring nodig en zo kwam ik bij Anahata Yoga terecht. Toen ik aan de docentenopleiding bij Saswitha begon ontstond ook mijn wens om hier bij Anahata ooit les te mogen geven. En dat dat nu gestalte heeft gekregen, daar wordt ik heel blij van van! 

In het dagelijks leven ben ik moeder van vier kinderen, maak ik graag mooie dingen op de naaimachine, ben ik graag in de natuur en hou ik van lekker ‘echt’ eten maken.

 Het mooiste aan lesgeven vind ik het moment waarop de groep met elkaar verstild, als de verbinding met de adem er is, dat is zo echt bijzonder "

Marion over Wendy: "Ik ken Wendy als enthousiast en invoelend en weet dat ze de yoga

leeft, niet alleen op de mat, maar ook in haar dagelijks leven. Wat ik zo mooi vind aan haar lessen is dat vanuit een oprechte verwondering voor het huidige moment in staat is de groep mee te nemen naar de stilte."