docenten zomeryoga


sandra vogelzangs

Nadat ik in 2010 mijn eerste yogales bij Marion volgde heeft yoga me geroepen. In het begin als ‘heerlijk doordeweeks vakantiemoment’, daarna als zelfhelend medicijn. En inmiddels een ‘way of life’. Ik ervaar dat je door middel van yoga fijn en tevreden kunt leven doordat je ruimte en verbinding ervaart. Dat het een manier is om jezelf (beter) te voelen, inzicht te krijgen, met meer rust en balans liefdevoller met jezelf en in contact met anderen kunt zijn.

Sandra heeft haar yogadocentenopleiding gevolgd in India. De Certificate Course aan S-VYASA yoga universiteit in Bangalore in begin 2017 en geeft sindsdien met heel veel liefde en enthousiasme les.

"Mijn stijl van lesgeven kan het best omschreven worden als een redelijk zachte manier van Hatha Yoga met Indiase invloeden. Dit combineer ik met elementen uit de critical alignment yoga. Ik vind het heel belangrijk dat je gedurende de diverse houdingen ontspanning en flexibiliteit ervaart in een goede alignment. Een goede natuurlijke (diepe) ademhaling valt hiermee samen. Zo kan je energie weer volop gaan stromen en ervaar je een lekker rustig en tevreden gevoel. Mijn lessen worden door de mensen die ik lesgeef omschreven als: liefdevol, rustgevend, enthousiast, persoonlijk en professioneel" Dorothé van Lierop

Dorothé van Lierop woont in Heeze en werkte ruim twintig jaar als woon- en actviteitenbegeleidster voor mensen met verstandelijke en/of meervoudige beperkingen bij diverse zorgorganisaties in de regio.

Zij heeft een passie voor het omgaan met dieren, vooral met haar paard Mirna, en voltooide ondermeer een opleiding tot equitherapeute (therapie met inzet van paarden).

Sinds een aantal jaren is Dorothé enthousiast met yoga bezig (hatha yoga, advaita yoga, maar ook stoelyoga, yoga voor ouderen en kinderyoga) en op dit moment het vierde jaar aan het afronden van de yogadocentenopleiding Samsara in Bunnik. In haar eindproject combineert

zij twee grote passies en ontwikkelde zij een cursus Paard en Yoga voor hoogsensitieve kinderen.

Dorothé geeft wekelijks aan een tiental groepen yogales in Eindhoven en GeldropLARRY Roosen

Larry Roosen werkte na het voltooien van zijn studie aan de Technische Universiteit een jaar of dertig als projectmanager in de ICT. Een paar jaar geleden nam hij het besluit om de

jachtige wereld van techniek, automatisering en commercie te verlaten om zich volledig toe te leggen op yoga en meditatie. Inmiddels zit hij in het vierde jaar van de yogadocentenopleiding Samsara te Bunnik en geeft hijwekelijks een aantal groepen cursisten les in yoga, mindfulness en meditatie. Zijn afstudeerwerk gaat over Yoga en depressie, een onderzoek naar wat yoga kan betekenen voor mensen met depressieve klachten.