"Only from the heart, you can reach the sky" -Rumi


over ons

Wij zijn een kleine en sfeervolle yogastudio, met persoonlijke aandacht voor jou!

De studio bevindt zich net buiten het centrum van Eindhoven in de gezellige wijk Stratum. Op de Aalsterweg vind je ons op de de 3de verdieping van Medisch Centrum Aalsterweg, met o.a. huisartsen en fysiotherapeuten. De studio is gemakkelijk te bereiken vanuit Eindhoven en vanuit de omliggende gemeentes.

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omliggende straten en de bushalte is vlakbij.

  

AnahataYoga (voorheen Yogapraktijk Eindhoven) bestaat al sinds 1995 en is opgericht door Marion Meuffels . Eerst gaf Marion les in gehuurde ruimtes op de Hortensiastraat, daarna in de Gerarduskerk en sinds 2012 in de eigen studio op de Aalsterweg. 

Inmiddels is AnahataYoga een yogacentrum met meerdere docenten. In de lichte en sfeervolle ruimte van ca. 70 m2 is er een dagelijks aanbod van verschillende types yogalessen. Op dit moment zijn dat 16 lessen per week. 

 

Veel mensen in en buiten Eindhoven weten de weg naar onze yogastudio te vinden. Onze persoonlijke, ongedwongen en fijne sfeer en de kleine yogagroepen samen met onze (zeer) ervaren, kundige en bevlogen docenten worden erg gewaardeerd door onze cursisten. 

 

Ons Critical Alignment Yoga aanbod is uniek in Eindhoven en omvat niet alleen de "normale" CAY lessen maar ook de speciale Critical Alignment Therapielessen en 50+ lessen.  

Tevens hebben wij veel plezier en ervaring in het geven van mindful yoga, yin yoga, hatha yoga  en adem- en meditatielessen, ook in deze lessen werken wij "CAY geinspireerd".

Bij ons zit je met maximaal 12 personen in een groep (in "het nieuwe normaal" vanaf 1 juli 2020 9 personen)  en hierdoor kunnen wij inspelen op je individuele mogelijkheden en aanpassingen geven waar nodig. 

  

AnahataYoga organiseert regelmatig workshops op onze locatie en daarbuiten.

  

Anahata is de Sanskriet benaming voor het hartchackra en verwijst naar het goede in elk mens, de hartkwaliteiten vriendelijkheid, compassie, gelijkmoedigheid. Dit dragen wij uit in de manier waarop we yoga aanbieden. Uitgangspunt is altijd het hier en nu, daar waar we ons nu bevinden. Vaak leggen we de lat voor onszelf hoog en wordt yoga ingezet als een manier om te streven naar een verbeterde versie van jezelf aangejaagd vanuit  ontevredenheid, onvoldaanheid of perfectionisme. Bij AnahataYoga doen we niet mee met die "ratrace" naar beter en meer, maar gaat het vooral om jezelf te "ont-moeten". En hierdoor de rust en ruimte te ervaren die er altijd al waren.

 

Marion is lid van de Vereniging voor Yogadocenten Nederland (VYN) Bij deze vereniging zijn yogadocenten aangesloten die minimaal een erkende, vierjarige opleiding hebben voltooid en verplicht zijn jaarlijks bijscholingen te volgen, zodat de kwaliteit van de lessen gewaarborgd blijft. www.yoganederland.nl.   

wij ondersteunen

Begin jaren 90 heeft Marion in Kolkata als vrijwilliger gewerkt en sinds die tijd is ze actief voor de Nederlandse stichting Calcutta Rescue

Deze stichting ondersteunt projecten in Kolkata, India

voor de allerarmsten op het gebied van

gezondheidszorg, onderwijs, preventie en voorlichting.

Wil je deze stichting ook steunen?

Neem gerust contact op voor meer informatie.