"If you embrace earth, heaven will chase you" - oud taoistisch gezegde


critical alignment yoga

Critical Alignment Yoga is een bijzondere yogavorm van Nederlandse bodem. Deze richt zich op het bewustworden en doorbreken van stress, voorkeurshoudingen en (onbewuste) spanningspatronen in het lichaam.  Kenmerkend in deze vorm is de heldere techniek en het gebruik van speciaal ontwikkelde hulpmiddelen. De sleutel van CAY is de opbouw van alignment en kracht vanuit de meest fundamentele draagstructuur van het lichaam: het skelet.  Niet alleen op fysiek nivo, maar ook mentaal en emotioneel. Mindfulness is geïntegreerd in de beoefening van CAY.  CAY brengt ontspanning in je lichaam en in je leven.  Sinds 2012 worden bij AnahataYoga deze lessen aangeboden. 

voor wie is deze les geschikt?

  • wanneer je lichaam stijf is en/of je lichamelijke ongemakken ervaart
  • wanneer je het moeilijk vind om te ontspannen
  • wanneer je je het gevoel hebt dat je niet vrij in kunt ademen
  • als je soepeler, meer ontspanner en vrijer wilt bewegen
  • als je niet lekker in je vel zit
  • als je graag meer kracht (terug) wilt krijgen
  • als je het lichaams en totaalbewustzijn wilt verruimen
  • als je je gewoontepatronen wilt doorbreken van binnenuit, doordat je het lichaam en de mind met elkaar verbind door asana's, adem en meditatie. 
  • voor yogi's : als je inzicht wilt krijgen in de manier waarop je je asana's uitvoert en hoe je daarin kunt verfijnen en verdiepen.

Kijk op het lesrooster om te zien wanneer deze les gegeven wordt.

  


"Met tools en houdingen die je aanvankelijk niet voor mogelijk houdt, verras je jezelf les op les. Door oefeningen die verzachten en versterken, voel je de kracht en energie in je lichaam toenemen. Terwijl je focust op je core en je laat meevoeren op de flow van je adem, neemt weerstand voor weerstand af en gedachtes worden gereduceerd tot wat ze zijn; gedachtes. Zonder poeha leidt Marion je van de ene in de andere oefening, terwijl ze deskundigheid combineert met speelsheid, diepgang met luchtigheid, wijsheid met nuchterheid. Zodat je de les verlaat in een lichamelijke en mentale staat van oorspronkelijkheid. Tot je weer toe bent aan de volgende…Bedankt Marion!"

Sylvia Verheijden, levens- en kindercoach