ervaringen met critical alignment therapie (CAT)

"CAT heb ik ervaren als een enorme groei-ervaring die met een technische aanpak toch heel diep energetisch doorwerkt. Mijn onderrug voelt veel vrijer, en ik kan stellen dat ik meer moeiteloosheid ervaar in bewegen"

 Martine

"CAT geeft handvaten om langdurige lichamelijke klachten te verminderen. Ik heb bij CAT geleerd het lichaam op een nieuwe manier te ervaren, heb mijn grenzen leren voelen en zie CAT als een groeiproces naar meer lichaams- en zelfbewustzijn." 

Sandra

"CAT heeft mij geholpen een hernia operatie te voorkomen. Fysiotherapie hielp niet, maar pas toen ik bij Marion kwam snapte ik ook waarom: sommige core spieren deden echt helemaal niks! De oefeningen van de fysio leerden mijn spieren ook niet hoe ze goed samen moesten werken en daar zat net het probleem. De privé lessen van Marion hielpen me om dat te leren. Het was niet de makkelijkste weg om van de pijn af te komen, maar zeker de moeite waard! Dankzij Marion en CAY heb ik nu het probleem bij de bron aangepakt. "

Marleen 

"Ruim een jaar geleden heb ik een hernia opgelopen. In de molen van therapie en onderzoeken werd aangegeven dat ik een ongelijke beenlengte had, een runners-knee en een zenuwbeklemming tussen de ribben. Het advies om te rusten en daarbij fysiotherapie te volgen heb een jaar lang opgevolgd. Na dit jaar was het eindresultaat een linkerbeen wat niet goed functioneerde en waarin ik had last van tintelingen naar de voeten. Verder had ik nog steeds last van mijn onderrug. Na een MRI scan bleek dat de hernia er nog steeds zat. Ik ben toen op yoga gegaan, heerlijk, maar mijn linkerbeen werd niet beter.

Op advies van Marion heb ik toen een paar privélessen Critical Alignment Yoga bij haar gevolgd en ben ik thuis gaan oefenen. Al vrij snel, na een paar keer thuis oefenen,merkte ik dat mijn onderrug sterker werd en dat de tintelingen in het linkerbeen verdwenen waren. 

Gisteren ben ik voor de 1e keer sinds 1,5 jaar weer een stukje gaan hardlopen. Een combi tussen 15 min. hardlopen en 5 min. wandelen en dat 60 minuten lang!  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het effect van de CAY lessen toch behoorlijk substantieel is. Uiteraard zie ik dat deze manier van oefenen nog langer moet worden volgehouden om een stabiliteit te waarborgen, maar als dit zich zo voort zet dan komt er een moment waarop mijn klachten verleden tijd worden. Iets wat ik vorig jaar nog nauwelijks in durfde te geloven. Met dank aan de bedenker van deze vorm van yoga!"

Herman