bedrijfsyoga

bedrijfsyoga

Speciaal voor bedrijven zijn er aparte lessen ontwikkeld die ervoor kunnen zorgen dat de deelnemers veel relaxter en uitgeruster met hun werk bezig kunnen zijn.

 

Het doen van yoga is de perfecte manier om spanningen te lijf te gaan. Yogabewegingen verlichten stijfheid in bijvoorbeeld schouders en nek, ontstaan door het veel in één houding werken. Door de aandacht te richten op de adem kalmeert het zenuwstelsel en stabiliseren de emoties. Het energieniveau wordt hoger en een gevoel van vitaliteit en welzijn werkt door na de les in de werksituatie.

Als tegenhanger van de normale werksituatie gaat het bij yoga niet om de prestaties. Bij regelmatige beoefening wordt de werknemer zich bewuster van de buitenwereld en het effect op zichzelf, waardoor hij of zij beter bij zichzelf kan blijven in allerlei situaties. Het heeft een directe positieve invloed op het concentratievermogen, intuïtie, inspiratie en creativiteit, en op zelfkennis en invoelings- en samenwerkingsvermogen. Er komt meer "jobsatisfaction".

 

Yoga aanbieden en yoga doen betekent investeren in welzijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Vanuit diverse onderzoeken is gebleken dat door het doen van yoga het ziekteverzuim vermindert. Bedrijfsyoga kan in groepen worden aangeboden maar ook individueel aan de werknemers binnen een organisatie.

 

Belangstelling? Neem vrijblijvend contact op. Op aanvraag wordt er een plan van aanpak met een bijbehorende offerte gemaakt.