"hoe als je je met zorgeloosheid kon omringen en dat dat je ruimte was"    - Bert Schierbeek


alignment flow yoga

In  alignment flow yoga worden de bewegingen gesynchroniseerd met de adem. In de flow gaat de ene houding (=asana) vloeiend en naadloos over in de andere houding op het ritme van de adem. Je combineert kracht, flexibiliteit, coördinatie in een beweging. Hierdoor worden de bewegingen moeiteloos en licht en gaat je energie doorstromen.  Je flexibiliteit en vitaliteit nemen toe.  

inhoud van een alignment flow les

De les start rustig met het liggen op de critical alignment yoga strip. Hierdoor lossen spanningen in bovenug, nek en schouders op en ontstaat er meer adem en bewegingsruimte in je lichaam .  Dat is een goed startpunt om de flow te beginnen. De flow is een bewegingserie die meestal gebaseerd is op de zonnegroet en bevat elke les opnieuw andere elementen. De houdingen worden goed uitgelegd en opgebouwd en indien nodig/mogelijk op meerdere niveaus aangeboden.  De les eindigt met kalmerende oefeningen en een liggende ontspanning (Shavasana). 

flow yoga, vinyasa yoga

voor wie geschikt?

De flow lessen zijn geschikt voor mensen die het fijn vinden om te bewegen vanuit ontspanning, lichtheid en moeiteloosheid. 

De nadruk ligt niet op de prestatie maar juist op het bewegen op een natuurlijke en ontspannen manier, waardoor er kracht en souplesse worden opgebouwd. De les is geschikt voor beginners met redelijke mobiliteit en zeker ook interessant voor mensen met enige (dynamische) yoga ervaring. De vergelijking met vinyasa yoga, power yoga of easy flow yoga wordt wel eens gemaakt, maar door de unieke ontspanning van de bewegingsspieren met behulp  van CAY tools in het begin van de les is de uitwerking en het effect van de flow anders. De naar beneden-kijkende-hond houding komt meerdere malen in de les voor, waardoor deze les ongeschikt is als je moeilijk op je handen kunt steunen.  

Kijk op het lesrooster wanneer deze les gegeven wordt.