"hoe als je je met zorgeloosheid kon omringen en dat dat je ruimte was"    - Bert Schierbeek


adem en meditatie

Deze les vormt een goed begin van de dag. In dit lesuur worden er ademoefeningen, pranayama en meditatie aangeboden.

 

Adem is leven! De adem lijkt heel gewoon en vanzelfsprekend, maar het hele leven is gebaseerd op de ademstroom. De oefeningen die worden aangeboden in deze les zijn behulpzaam om je levenstroom (prana) te verdiepen, verruimen en verfijnen. Dit heeft een positieve impact op hoe je je voelt en hoe je denkt. Het lichaam-geest systeem komt tot rust en wordt gevitaliseerd. 

 

We beginnen liggend op een CAY stripje of viltmatje. Zo verruimen we de borst en buik, waardoor de adem moeitelozer kan stromen. Daarna volgen zittende/staande en/of liggende ademoefeningen en pranayama's. Hierdoor worden de energiecentra in hoofd, hart en buik gebalanceerd. Dat brengt helderheid, openheid en vertrouwen.

 

Het laatste deel van de les laten we de ademtechniek los. In deze non-duale meditatie wordt je uitgenodigd om te ontspannen in elk moment, de (vaak zeer subtiele) controle en manipulatie los te laten en vrijheid van puur gewaarzijn te ontdekken.   

Deze meditatie is grotendeels is gebaseerd op Adyashanti's "true meditation". 


voor wie geschikt?

Deze les is voor iedereen geschikt. Je mediteert op een kussentje, bankje of op een stoel. Niets eten van te voren, alleen een kop thee.

Kijk op het lesrooster wanneer deze les gegeven wordt.