yin, critical alignment en mindfulness intensive

pauzeren, ontmoeten, verzachten, verbinden


wanneer

17 december

tijd

zondagmiddag 14.00 - 17.00 

kosten 35 euro per keer, cursisten van AnahataYoga krijgen 5 euro korting en betalen 30 euro 
docent Marion Meuffels
inschrijven via de inschrijfpagina

In deze drie uur durende intensive word yin yoga, critical alignment yoga en mindfulness gecombineerd. Je word uitgenodigd om gedachtes, gevoelens en lichamelijke sensaties op te merken en te laten zijn, ongeacht of deze positief of negatief of neutraal zijn. Deze ontmoeting met jezelf en de ervaringen brengt je steeds meer in contact met het vermogen om direct waar te nemen, waardoor je uit je hoofd, in je lijf land en je ervaringen beleefd op een nieuwe, direkte manier.

Meestal laten we ons in het dagelijks leven door de "doe-stand" leiden. De ambitie om doelen te behalen zit diep in ons systeem ingebed. We gunnen onszelf amper een pauze en rennen maar door, Zelf als het lichaam in rust is, gaat het hoofd nog door. Stress, alsmaar terugkerende gedachtes, slapeloosheid kan het gevolg zijn. In deze intensive wordt je uitgenodigd om te pauzeren, te ontmoeten wat er is, te verzachten en van daar uit te verbinden met wat er is. Het is een uitnodiging het zo zijn van dit moment te omarmen. 

Duik diep in het huidige moment!  We beginnen met het tot rust brengen van de adem terwijl je ligt op een CAY stripje en rolletje, waardoor de borst en het buik/bekkengebied zich kunnen openen en ontspannen. Daarna volgen diverse houdingen vanuit de yin yoga en de Critical Alignment Yoga. In deze laatste vorm maken we gebruik van tools om dieper door te kunnen dringen in bepaalde spanningsgebieden in het lichaam en daarin te kunnen verzachten en ontspannen.  In elke houding verblijf je telkens 5 minuten of langer. Je wordt uitgenodigd om te ontspannen in elk moment, waardoor je als vanzelf geconfronteerd wordt met je gewoontepatronen, grenzen, ongemakken en blokkades op emotioneel, fysiek en mentaal niveau. Een houding kan soms intense effecten oproepen, en op die momenten kun je verzachten in de niet oordelende liefdevolle vriendelijkheid en compassie voor jezelf. De adem ondersteunt hierin, met name het toelaten van de uitademingen in de gespannen gebieden draagt het vermogen in zich om los te laten. Na de houdingen volgt de lange ontspanning en we eindigen met een geleide meditatie waarin je wordt uitgenodigd je te verbinden naar jezelf en naar anderen.

 

Wat is yin yoga?

In elke yin houding blijf je 5 minuten en heb je alle tijd om je binnenwereld steeds meer voelen en te onderzoeken.  Yin houdingen werken kalmerend op de mentale energie. Op energetisch en fysiek niveau werken deze houdingen op de diepere energetische lagen, de bindweefsels en op de energiekanalen en het zenuwstelsel en dit heeft een herstellend en revitaliserend effect. Elke deelnemer heeft zijn of haar eigen mogelijkheden in het lichaam, met behulp van de juiste aanpassingen die door de docent worden aangereikt kan elke houding veilig worden uitgevoerd.

 

 

Niveau: Deze intensive is toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar verdieping, ontspanning en verzachting. Ongeacht je leeftijd, lichaamstype of niveau van fitheid. Van totale beginners tot mensen die al jaren Yoga en/of meditatie beoefenen.

 

.