CAY intensives op zondagochtend

uit je hoofd, in je lijf


wanneer

15 januari, 5 februari, 19 maart, 9 april, 14 mei, 18 juni 2017

24 september, 5 november,10 december

tijd

zondagochtend 10.00 - 12.30 

kosten 30 euro per keer, voor betaling van 3 intensives in sept, nov en dec betaal je 80 euro 
docent Marion Meuffels
aanmelden per mail

Tijdens deze intensive wordt je vanuit de techniek en structuur van CAY uitgenodigd om jezelf en dat wat je ervaart te ontmoeten en onderzoeken. Zo kom je steeds meer in contact met het directe waarnemen, ongekleurd en ongefilterd. Uit je hoofd, in je lijf. Daardoor ervaar je een intiemere verbinding met lichaam, gevoel, emotie en realiteit. Dit brengt tevens inzicht in en verdieping van de manier waarop jij yoga beoefend. Je voelt dat je leeft!

 

De verschillende lichamelijke verbindingen komen aan bod tijdens de intensive, Tijdens de directe ervaring in het moment kan de spanning vanuit de ondersteuning van de adem worden losgeweekt. De gebieden raken beter doorbloed en meer ontspannen. Als de verharde spieren en weefsels weer in beweging komen, wordt het skelet steeds minder in een vorm ‘gedwongen’. Hierdoor neemt de mobiliteit van de gewrichten en de wervelkolom toe. Door te ontspannen binnen de dynamische houdingen krijgen de onderliggende, diepere spier- en botstructuren ook de mogelijkheid deze ontspanning actief te ondersteunen. Door vanuit deze ontspanning te bewegen is wordt er weer kracht opgebouwd in de houdingsspieren van het lichaam.

 

Dit zorgt ervoor dat het lichaam een nieuwe en open houding aanneemt. Het lichaam komt meer in balans, de adem wordt vrijer en ruimer en kan makkelijker circuleren.  De beweging wordt vrij doorgegeven door het lichaam. 

 

 

Deze intensives zijn geschikt als je bekend bent met Critical Alignment Yoga.

Critical Algnement Core workshop