De mobiele herbergier

Dag 24 Dinsdag 31 juli, Sézanne - Bagneux 29 km
Dag 25 Woensdag 1 augustus Bagneux -  Savieres 22 km
Dag 26 Donderdag 2 augustus Savieres - Troyes 19 km
Dag 27 Vrijdag 3 augustus Troyes -Bouilly 19 km
Dag 28 Zaterdag 4 augustus Bouilly - Ervy-le-Chatel 24 km
Totaal 565 km

Slechte internetverbinding en afwezigheid van WiFi maakten dat ik afgelopen dagen geen stukje kon plaatsen. Misschien had de hitte ermee te maken. Frankrijk zucht en steunt in deze waanzinnigehittegolf die nog t/m dinsdag zal aanhouden, met temperaturen tussen de 35 en 39 graden. 

Regelmatig krijg ik van een willekeurige voorbijganger bon courage toegewenst en ontvang ik bezorgde appjes uit Nederland hoe dat allemaal moet met mij, mijn tocht en de hitte.
De laatste dagen gaat mijn wekker om kwart voor zes, zodat ik even over zessen op pad kan gaan. In de relatieve ochtendkoelte , alhoewel ik dan ook verbaast ben dat ik om 7 uur weer totaal bezweet ben na de beklimming van wat heuveltjes. Om 12 uur heb ik de meeste kilometers al achter de rug en krijg ik, sinds afgelopen vrijdag, een picknick  lunch voorgeschoteld van Henk, de mobiele herbergier, die met de fiets uit Nederland is gekomen om mij een weekje te supporten. 
Op pad bij zonsopgang
Op pad bij zonsopgang
Lunch van Henk, de mobiele herbergier
Lunch van Henk, de mobiele herbergier

De ene dag loop ik lekkerder dan de andere. Een dag lijkt er lood in mijn schoenen zit en voelt het lijf roestig en futloos, de andere dag lijk ik licht over de paden heen te veren. Een beschaduwd pad voor me is puur klein geluk, net zoals de ontmoeting met reeën die zich vroeg in de ochtend in het bos makkelijk laten zien. Het pelgrims seizoen schijnt het voorjaar te zijn.  Ik ontmoet ze niet , de andere pelgrims , midden in de zomer. Blij dat Henk er is, afgelopen donderdag ontmoeten wij elkaar bij de kathedraal in Troyes en hij blijft tot volgende weekend.   Hij heeft tent en matjes bij zich zodat we kunnen kamperen, als er een camping is. Een fijne afwisseling van het logeren bij mensen thuis, wat ik vaak tot nu toe heb gedaan. De weg gaat door bossen, velden, verschroeide aarde, stille dorpjes. Gisteravond zowaar een middeleeuws feest in Ervy le Chatel met draken en tovenaars.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Marieke en Ben (maandag, 06 augustus 2018 09:30)

  Ha Marion,
  565 km ��� Goed gedaan en met ook nog wel met die Spaanse temperaturen. Heel knap. Wij wensen je een hele goede tocht, sterkte en ook veel plezier. Geniet ervan. Leuk dat Henk je een week komt supporten.
  Hartelijke groetjes M@B

 • #2

  Mirjam (donderdag, 09 augustus 2018 19:04)

  Waaaauuw... wat heb je al veel gelopen, lieve Marion. Wat een geweldige prestatie, zeker in deze warmte. Zo mooi om te zien dat je gewoon op eigen kracht (alleen twee benen) zo ver kan komen. Wat fijn dat Henk nu herbergier is, dat lijkt me ook een bijzondere ervaring. Geniet ervan, alle twee!